Automatizace v RAYNETu jsou tu! Hoďte pravidelné úkoly na autopilota

 

Držte si ploutve, tohle bude stát za to. Díky nové funkci Automatizace vyřídí RAYNET spoustu pravidelných činností za vás. Třeba zakládání obchodních případů, vytváření follow-upů ze schůzek nebo hlídání expirace smluv. 

Co se v článku všechno dozvíte?

Automatizace desítek rutinních činností

Automatizace v RAYNETu je nástroj, kterým převedete své rutinní úkoly na autopilota. Takže pracujete efektivněji a máte víc času na to, co roboti neumí. Třeba budování vztahů s klienty, strategické rozhodování nebo zlepšování svých výsledků. 

Na začátku si vyberete činnosti, které v CRM pravidelně vykonáváte. Na pár kliknutí nastavíte, co přesně má RAYNET udělat za vás a pak už jen sledujete, jak automatizace pracuje.

V RAYNETu jsme pro tyto účely připravili přes 50 šablon, které pokrývají spoustu činností od zákaznické péče po správu leadů. 

RAYNET díky nim například:

  • vytvoří úkol u nového leadu,
  • založí follow-up ke schůzce,
  • vytvoří obchodní případ,
  • upozorní na expiraci smlouvy,
  • zašle notifikace na případy uzavřené výhrou,
  • přidá položky do nově založených obchodních případů
  • nebo zašle upozornění, když klient slaví narozeniny.

 

Automatizace nabízí více než 50 šablon

Kromě šablon si můžete nastavit vlastní automatizace. A nebojte, žádné programování není potřeba.

Jak automatizace funguje

Aby automatizace pracovala za vás, stačí u ní nastavit tři věci:

  • spouštěč,
  • podmínky
  • a akce.

Spouštěč určuje, ve které chvíli se automatizace spustí. Třeba když přijde nový lead, vytvoříte nového klienta, uzavřete obchod, nebo se změní stav nabídky. 

Podmínka určuje, za jakých okolností automatizace proběhne. Pokud je například spouštěčem nový lead, podmínka pohlídá, že se jedná pouze o leady z webu.

Akce nakonec určuje, co má automatizace udělat, jakmile se aktivuje spouštěč a splní podmínka. Například vytvořit úkol, odeslat notifikaci nebo přidat položky do obchodního případu. 

Automatizace - Pokaždé, kdy je založen nový Lead, bude naplánován úkol

Jak nastavit automatizaci krok za krokem

V nové sekci automatizace najdete šablony, na které stačí kliknout, lehce upravit dle vašich představ a máte hotovo. Takže než začnete tvořit vlastní automatizaci, mrkněte, zda už není mezi šablonami.

Automatizace šablony

Když si chcete vytvořit vlastní automatizaci, klikněte na tlačítko Vytvořit novou automatizaci vpravo nahoře. Poté ručně vyplníte spouštěč, podmínku a akci.

Vyzkoušejte si to krok za krokem podle tohoto videa:

 

Před spuštěním nechte RAYNET, aby vaši automatizaci otestoval, a klikněte na tlačítko Spustit test. Při něm RAYNET automatizaci nasimuluje a:

  • upozorní vás na případné chyby
  • nebo vám potvrdí, že vše běží, jak má. 

Návody, video a konzultace

Automatizace v RAYNETu umožňuje spoustu věcí. Pokud si nejste jistí, jestli zvládne vše, co potřebujete, nebo nevíte, jak na to, rádi vám pomůžeme.

Připravili jsme pro vás: 

 

A pokud chcete automatizace pořádně vytunit, je vám k dispozici náš implementační partner Zdeněk Tilt z Bubble DevelopmentDomluvte si s ním placenou konzultaci, na které vás nastavení automatizací provede a pomůže vám.

Přehled automatizací a historie spuštění

Automatizací si v RAYNETu můžete vytvořit kolik chcete. Všechny najdete v sekci Přehled automatizací.

Pomocí jednoho tlačítka zde automatizace zapnete nebo vypnete. Vidíte také, kdo je jejich autorem. Pokud chcete, aby automatizace mohli vytvářet jen někteří kolegové, jde to upravit v administraci RAYNETu.

Přehled automatizací

V sekci Historie automatizací na první dobrou vidíte všechny automatizace, které RAYNET provedl a to včetně data spuštění, výsledku nebo záznamu, kterého se týkají.

U každého průběhu automatizace se zaznamenávají jednotlivé kroky, které automat provedl. Snadno tak dohledáte například příčiny, proč některá automatizace skončila chybou.

Automatizace - historie spuštění

Cenové plány pro automatizaci

Automatizace je dostupná všem uživatelům RAYNETu zdarma s limitem na instanci 50 průběhů automatizace měsíčně

Průběh automatizace znamená každé spuštění automatizace, ve kterém dojde k úspěšnému provedení alespoň jedné akce. Takže pokud máte například automatizaci pro zakládání úkolů k leadům, RAYNET vám automaticky vytvoří až 50 úkolů měsíčně. Testy automatizace se do limitu nezapočítávají.

Pokud chcete funkci využít naplno, máte k dispozici 2 cenové plány:

  • plán Stavitel s 3 000 průběhy za měsíc za 650 Kč měsíčně,
  • a plán Architekt s 10 000 průběhy za měsíc za 1500 Kč měsíčně.
Měsíční předplatné Automatizace

Dejte nám vědět, jak se vám automatizace líbí

Takhle velkou novinku už jsme tu dlouho neměli. Proto nás velmi zajímá vaše zpětná vazba! Budeme rádi, když si automatizace vyzkoušíte a dáte nám vědět na e-mail podpora@raynet.cz, jak se vám líbí, případně co byste u nich vyladili. 

Díky moc a věříme, že díky RAYNETím robotům budete mít víc času na to důležité.