Rejnočí tipy pro šťastné a veselé „off-Vánoce”

Rejnočí tipy pro šťastné a veselé „off-Vánoce”
Pokud se chcete pustit do koulovaček, popíjení punče a cukroví bez pošilhávání po mobilu, připravte si pro vánoční odstřihnutí od online světa dobrou půdu. Máme pro vás 5 tipů.

1. Vyčistěte si kalendář

Schůzky, které už nestíháte, přesuňte na leden. Rychlé porady a hovory vyřiďte a follow-upy směřujte do dalšího měsíce.

Vykoukl na vás při čistce strašák, kterého před sebou tlačíte už několik měsíců? Sáhněte si do svědomí, zda vám skutečně musí zabírat místo v kalendáři a vyčerpávat mentální kapacitu. Ne? Bez milosti mažte. Důležité úkoly si k vám bezpečně najdou cestu i po Novém roce.

2. Dejte péči inboxu

Nula. Přesně takový by měl být počet přijatých nepřečtených e-mailů ve vašem inboxu.

Zprávy si přečtěte a z těch důležitých vytvořte do svého CRM úkoly. A pak už na ně nemyslete.

3. Vyčistěte si stůl

Tentokrát to ale nemyslíme jako metaforu. Skutečně vyházejte před odchodem zbytečné papíry, vizitky "zdigitalizujte", zbavte se rozlámaných propisek i starých neaktuálních post-it připomínek.

Setřete desku, vyklepejte šuplíky. Po návratu si poděkujete.

4. Srovnejte dluhy

Do nového roku zamiřte s čistým štítem. Nechali jste se naposledy pozvat na oběd? Půjčili jste si z kanclu vrtačku? Smázněte to a vypusťte tak z hlavy další drobnost.

5. Chcete zkusit digitální detox?

V době mobilního internetu jsme "připojení" prakticky nonstop. Pokud chcete zažít Vánoce jinak, zkuste se odstřihnout. 

Nejjednodušší je zamknout mobil a notebook na týden do šuplíku. Pokud to pro vás není reálné, existují nástroje, které většinou hlídají, že se neflákáte, ale dá se to i otočit.

Nainstalujte si do počítače StayFocused - rozšíření prohlížeče. V něm si určíte, jak dlouho chcete být od konkrétních aplikací odstřihnutí. Podobných nástrojů existuje spousta a krásně se dá kontrolovat i čas trávený na mobilu.

Zkrátka – buďte chvíli off.

Krásné svátky a úspěšný rok 2019 přejí všichni z RANETu!