[PF 2023] Nepromarni Vánoce!

 
Ťukněte na křížek v CRMku a užijte si každý vánoční okamžik s rodinou naplno – v reálném světě, na rozdíl od toho filmového, totiž čas vzít zpátky nejde.

Naše Péefka bývají samá legrácka. Letošní věnujeme všem, kdo žijí byznysem natolik, že je pro ně těžké najít si kvalitní čas na rodinu, přátele i sebe. Občas je to náročné, známe to.

Mrkněte na naše PF video #ZVlastníProdukce #MadeByRAYNET a nechejte pomyslnou pracovní brašnu v kanceláři. 💼 Protože letos je hrdinou, kdo prožije svátky s rodinou! 

.ykčinelks ítunknic énčerěváz op ža ínezuborp ohínvrp do ířadyv kor ítšířp máv es ťa, máv emejeřP. Pardon, jsme se zapomněli... Přejeme vám, ať se vám příští rok vydaří od prvního probuzení až po závěrečné cinknutí skleničky. 🥂

Váš RAYNET tým 💙

Jak letošní PFko vznikalo?

Natáčení vlastního PFka je naše srdeční záležitost a tradice, bez které by to snad ani nešlo. Je plně v naší režii – od písničky, scénáře, herců, kostýmů a produkce během natáčení až po kameru, osvětlení, zvuk, střih, kolorování atd.

Nápad na video pozpátku už se nám v hlavách honil nějaký ten rok, tak jsme si letos řekli, že se do něj konečně pustíme. Volnou inspirací nám bylo video The Scientist od kapely Coldplay, které už známe prakticky nazpaměť.

Pár pikošek ze zákulisí:

Do videa jsme jako každý rok přizvali rejnoky. Video se dokonce natáčelo v obýváku jednoho z nás. Jediný nerejnok ve videu je Michal Sedláček z Divadla Mír, se kterým ale už nějaký ten rok spolupracujeme.

Hodně jsme se zapotili při technické návaznosti scén. V reverzním časoběhu totiž každá akce dostává úplně jiný význam. Je potřeba dát pozor, aby na sebe vše logicky navazovalo a přechody dávaly smysl.

Sáňkovací scény jsme natáčeli na Pustevnách. A aby sáňkování pozpátku vypadalo dobře, museli jsme si vyrobit vlastní sáňkovací vynález.

U natáčení jsme si užili hodně zábavy. Takhle nějak to vypadalo 😅:

 

Moc děkujeme všem, kdo nám s tvorbou videa pomohli! Jmenovitě jsou to:

  • Martin Hrnec Hronek z kapely Ajdontker, který napsal text,
  • Radek Melša, který zpíval a aranžoval hudbu – vidět ho můžete i v kině, kde s ním právě běží nová vánoční pohádka Největší dar,
  • Miluška Koštialiková, která vytvořila storyboard,
  • one and only Michal Sedláček z Divadla Mír, který ztvárnil hlavní roli tatínka,
  • a naše Maruška se synem Lukáškem v roli maminky a synáčka.

Text rejnočího PFka

Hodiny tikají, tak trochu potají,
my si je hlídáme, když někam spěcháme.
Vše kolem uniká, kontrole se vymyká,
chceme být v cíli ve správnou chvíli.

Hodiny tikají, na nic se neptají,
dedlajny hlídáme, pořád jen spěcháme.
Letíme životem, každý z nás je pilotem,
chceme fancy káru a talíř kaviáru.

Hodiny zdají se, někdy tak pomalé,
najednou Vánoce v paměti hledáme.
Čas míří kupředu, párá co upředu,
takový je svět, neotáčí se zpět.

Momenty s rodinou v pixelech mizí,
a kdo to nezmění, pak bude cizí.
Výčitky svědomí, nenech ať zabolí,
prožeň srdcem lásku, obejmi tu svou krásku!