Povinná pole vám pomohou držet byznysová data kompletní

 
V RAYNETu totiž odteď můžete nastavit, která pole musí vaši kolegové povinně vyplnit. Získáte díky tomu jistotu, že máte v CRM úplně všechna data, která pro svůj byznys potřebujete. Nová funkce tak snad pomůže všem zapomnětlivcům.

S příchodem nastavení povinných polí jsme učesali i rozhraní v administraci. Přidali jsme do ní novou položku Nastavení evidence, kde jsme sjednotili nastavení Obchodních případů, Klientů, Leadů, Úkolů a dalších funkcí. Jednotlivé typy nastavení jsme u každé funkce rozdělili do několika záložek.

Pro povinná pole je důležitá záložka Nastavení polí, kde najdete jednoduchý přehled všech svých polí. Povinná pole v něm zatrhnete podobně, jako když v mobilu vybíráte, které fotky ze včerejší párty chcete smazat.

 

Takže když jako povinné pole u Klientů vyberete Zdroj kontaktu nebo E-mail a potom půjdete vytvořit nového klienta, RAYNET vás nepustí dál, dokud tato pole nevyplníte.

Povinná pole u konkrétních fází obchodu

S nastavením povinných polí u Obchodních případů jsme šli ještě o krok dál. Nastavíte si u nich, ve kterých fázích obchodního případu bude vyplnění pole povinné. Pokud jste například realitní makléř a potřebujete si u obchodů zaznamenávat výši rezervační zálohy, tak si:

  • vytvoříte vlastní pole s typem Číslo v Nastavení evidence,
  • pole si nastavíte jako povinné
  • a přes ozubené kolečko vyberete, kdy bude povinné (například ve fázi Před uzavřením).
 

Doporučujeme povinná pole opravdu vyzkoušet. Budete mít díky nim jistotu, že v RAYNETu evidujete všechna data, která vám přijdou vhod při vyhodnocování obchodních procesů. A klidně dejte vědět, jak se vám líbí.