Bezpečnost: Dvoufázové ověření v RAYNETu

Bezpečnost: Dvoufázové ověření v RAYNETu
RAYNET je teď zase o něco bezpečnější. Lepší ochranu vám zajistí dvoufázové ověření, ale přidali jsme i možnost definování síly a expirace hesla, omezení opakování hesla a vynucené odhlašování.

Pokud jste administrátoři, najdete nové možnosti v Nastavení v sekci Přihlášení. Všichni uživatelé si také mohou sami zapnout dvoufázové ověření, které najdou v nastavení svých profilů.

Dvoufázové ověření

Díky dvoufázovému ověření bude RAYNET CRM vyžadovat další ověřovací krok při přihlašování: zadání 6místného kódu, který si vygenerujete na mobilu, tabletu, chytrých hodinkách atd. Díky této funkci se na váš účet nemůže přihlásit nikdo, kdo nemá u sebe vaše zařízení. Funkci si aktivujete přes profil uživatele > Dvoufázové ověření.

Zapnutí dvoufázové autentizace

Stačí, když svým zařízením naskenujete QR kód a vygeneruje se vám krátký kód, který použijete pro aktivaci. Pro tyto účely doporučujeme aplikaci Authy nebo Google Authenticator.

Po aktivaci se zobrazí Záložní kódy, které si uložte na bezpečné místo. Kódy je možné použít v případě ztráty nebo poškození vašeho zařízení, ve kterém máte aplikaci pro generování kódů (např. Authy).

Koukněte se na videonávod, jak aktivovat dvoufázové ověřování přes Authy:

 

Síla hesla

Díky této funkci můžete nastavit, jak silná hesla musíte vy a vaši kolegové mít. Zvolte si, kolik má mít heslo znaků a zda musí obsahovat i jiné znaky než malá písmena.

Nastavení síly hesla

Za nás dáváme palec nahoru hlavně dvoufázovému ověření, které sami používáme u všech klíčových služeb. Více o chytrém managementu hesel si můžete přečíst třeba zde.